Programi

Poznavanje engleskoga jezika zasigurno je jedna od najvažnijih od osam ključnih kompetencija.
Njemački jezik trenutno je vodeći strani jezik zbog traženja poslova u inozemstvu i to posebno u Austriji i Njemačkoj.
Pored njemačkoga jezika, zbog zanimanja za traženje posla u inozemstvu, talijanski je jezik jedan od vodećih stranih jezika.
Ruski jezik vraća se na veliku scenu! Zbog sve većeg značaja u svakodnevnom životu, a posebno u poslovnom okruženju, ruski jezik pojavljuje se kao vrlo značajan preduvjet poslovne komunikacije.
Francuski jezik oduvijek je bio jezik diplomacije. Istovremeno to je jezik izuzetne ljepote, jezik naroda bogate povijesti i kulture i prelijepih stihova i šansone.
Učenje i poučavanje vrlo je dinamična pojava. Ono je podložno vremenu i prostoru i, imajući u vidu prije svega vremensku dimenziju, bitno se razlikuje po svojim oblicima i sadržaju. U tom kontekstu, uvjetno govoreći, možemo govoriti o "klasičnim" i "modernim" pristupima oblicima i modelima učenja i poučavanja.
Koristite li svoje računalo za plaćanje bankarskih računa? Ili koristite li svoj mobilni uređaj za tu svrhu? Umijete li koristiti internet da biste si pronašli idealno mjesto za vaš odmor, rezervirali kartu, osigurali rent-a-car u odabranoj zemlji za obilazak svih mjesta koje biste željeli posjetiti? 
Za Hrvatsku kao državu, ali i za njene građane, ulazak u EU pravi je i istinski izazov u gotovo svim životnim domenama.To se posebno odnosi na pitanje brige i zaštite okoliša i upravljanje otpadom. Naši su građani već znatno unaprijedili svoj odnos prema okolišu, ali ostaje još puno toga za učiniti kako bi situacija u ovom području bila još bolja.
Kad se govori o kulturnoj, prirodnoj i zavičajnoj baštini, Hrvatska je nesumnjivo jedna od onih prostorno malih ali izvanredno bogatih zemalja. Premda je to prostorno mala zemlja, Hrvatskoj bi na povijesnom, prirodnom i kulturnom nasljeđu mogle pozavidjeti daleko veće i ekonomski snažnije zemlje.
Rijetko je koji sociološki proces toliko slojevit, buran i istovremeno toliko bogat i izazovan u svojim mijenama kao što je to razvoj demokracije.